wzór f liniowej
sebo1: funkcja liniowa f przyjmuje wartości ujemne jedynie w przedziale (2, +∞) wzór tej funkcji to?
3 kwi 22:59
sebo1: pomóżcie błagam
3 kwi 23:36
Przewiduje pokój: za mało danych. Będzie nieskończenie wiele takich funkcji.
3 kwi 23:38
ZKS:
Np:
f(x) = −x + 2
g(x) = −4x + 8
3 kwi 23:39
sebo1: czyli y = x − 2? jak do tego dojść?
3 kwi 23:43
krystek: Nie ,źle sebo
3 kwi 23:44
krystek:

Pomyśl
3 kwi 23:48
sebo1: y = −3 + 6 może być?
3 kwi 23:52
Eta:
y= −3x +6
3 kwi 23:55
sebo1:

to będzie coś takiego? więc o co chodzi, że przedział (2,
∞)?
4 kwi 00:03
krystek: 6 to wyraz wolny − przecięcie z osią OY!
(2,∞) to znaczy ,że 2 musi być miejscem zerowym tej szukanej funkcji!
4 kwi 00:07
Aga1:
4 kwi 08:20