matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie f(x+3)=-x+1
madzik:
Rozwiąż równanie f(x+3)=−x+1, wiedząc, że f(x)=3x−5
3 kwi 20:10
Aga1:
f(x+3)=3(x+3)−5 3(x+3)−5=−x+1 licz
3 kwi 20:11
madzik:
x=61
3 kwi 20:14
Aga1:
Źle.
4 kwi 08:58