matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż na czynniki wielomian
aleksandra11111777777:
: Rozłóż na czynniki wielomian w(x)=4x3−x2−4x+1 pomocy pomóżcie prosze
16 kwi 10:43
Bogdan:
W(x) = x
2
(4x − 1) − (4x − 1) = (4x − 1)(x
2
− 1) = dokończ
16 kwi 10:47
Bogdan:
I co?
16 kwi 11:29