zad
gin: | | −x | |
cosie stalo z 1? ∫√1+( |
| )2 |
| | 1−x2 | |
3 kwi 19:41
gin: wynik arcsinx
3 kwi 19:41
gin: całość jest podpierwiastkiem
3 kwi 19:42
gin: zle
3 kwi 19:44
3 kwi 19:45
gin: juz wiem sorry za glupie pyt
3 kwi 19:47
Basia:
| | 1 | | −x | |
jakoś mi się nie wydaje żeby |
| = √1+( |
| )2 |
| | √1−x2 | | 1−x2 | |
więcej: jestem pewna, że
nie jest równe
np. dla x =
12
P =
√1+(−12)2/(34)2 =
√1+14*169 =
√1+49 =
√139
43 ≠
139
czyli ta całka raczej ≠ arcsinx
(no chyba, że się gdzieś pomyliłam, co nie jest niemożliwe)
3 kwi 19:54