zad
kaja: Nie wiem jaka kolejność działań

moze mi ktoś pomóc?
5−12+18=
3 kwi 19:16
Daria: tak jak jest 5−12 = − 7 + 18 = 11
3 kwi 19:23
kaja: po kolei czy najpierw dodawanie
3 kwi 19:23
Daria: po kolei
3 kwi 19:24
Daria: co innego jakby było mnożenie
3 kwi 19:24
kaja: dzieki
3 kwi 19:25
Alkain: kaja gdybyś miała znowu problem z odejmowaniem pamiętaj, że jest to dodawanie liczb z
przeciwnym znakiem tzn.
5−12+18=...
5+(−12)+18=...
3 kwi 19:25
Errant: Kolejność wykonywania działań to
potęgowanie ,mnożenie ,dzielenie ,dodawanie i odejmowanie.
Radzę zapamiętać bo to przydatne
3 kwi 19:26