geometria analityczna
Daria: Dane są punkty A(1,3) B(7,9) które są przeciwległymi wierzchołkami prostokąta.Napisz równanie
okręgu opisanego na tym prostokącie.
Pomóżcie bo kompletnie nie umiem tego ogarnąć
3 kwi 19:15
Daria: Potrafii to ktoś zrobić
3 kwi 19:28
Eta:
| | xA+xB | | yA+yB | |
S( |
| , |
| ) =............ |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
r= |
| |AB| = |
| *√(xB−xA)2+(yB−yA)2= ........... |
| | 2 | | 2 | |
o: (x−x
S)
2+ (y−y
S)
2= r
2
o: .......................
3 kwi 19:59
Daria: Dzięki bardzo
3 kwi 20:13