matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trugonometria
blogther:
oblicz tg105
o
ja rozpisuje to tak
tg60
o
+ tg45
o
tg(60
o
+ 45
o
) =
=
1 − tg60
o
*tg45
o
√
3
+
√
3
3
=
= 0
1 −
√
3
*
√
3
3
w odpowiedzi mam podane −2 −
√
3
gdzie jest bład?
3 kwi 18:47
pigor:
... przecież tg45=1
3 kwi 18:50
Artur z miasta Neptuna:
√
3
a od kiedy tg45
o
=
3
mimo wszystko, mi mówiono że tg45
o
= 1
3 kwi 18:51
blogther:
okey no fakt
3 kwi 19:35