matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wiel
lil:
1
Oblicz m, jeśli liczba
√
3
jest pierwiastkiem wielomianu w(x)=
x
3
−x
2
+mx−3
3
3 kwi 17:53
MQ:
W(
√
3
)=0
1
3
*(
√
3
)
3
−(
√
3
)
2
+m
√
3
−3=0
3
√
3
−3+m
√
3
−3=0
3
Tyle już chyba dokończysz
3 kwi 18:32
min:
Wyszło mi 9
√
3
−3, dobrze?
3 kwi 18:36
MQ:
2
√
3
−1
3 kwi 18:40