całka
patrycja: całka nieoznaczona
patrycja: ∫xcos2xdx = ∫x(1 − sin2x)dx = ∫xdx − ∫xsin2xdx =
12x2 −∫xsin2xdx = teraz stosuje całkowanie przez części
12x2 − (cos2x*12x2 − ∫ −2sinxcosx*12x2)=
12x2 − (cos2x*12x2 + 2∫sinxcosx*12x2) = co dalej?
f = cos2x f' = −2sinxcosx
g = 12x2 g' = x
3 kwi 17:40
Krzysiek: szczerze mówiąc nie wiem skąd wzięłaś równość: cos2x =1−sin2x
po 2 od razu przez części...
u=x
v'=cos2x ...
3 kwi 17:50
Basia:
bo to nie jest cos2x tylko cos2x
ręce opadają; osoba aspirująca do wyższego wykształcenia nie potrafi przeczytać i zastosować
instrukcji obsługi skierowanej do dzieci z gimnazjum
Bodziu już w 1976 roku jęczałeś "Polsko jakich Ty masz magistrów!"
Co powiesz dzisiaj ?
3 kwi 19:06