prośba o podanie kilku przykładów - witam czy ktoś może mi podać po 1 przykładz
anka g: prośba o podanie kilku przykładów − witam czy ktoś może mi podać po 1 przykładzie na
różnice / sumę sześcianu i na sześcian różnicy i sumy ? (przykłady z pierwiastkami etc)
Bym to szybko rozwiązała i podała wyniki w celu sprawdzenia
bardzo proszę
15 kwi 23:24
anka g: bardzo proszę nie może nikt nic podać ?
Bardzo mi na tym zależy
15 kwi 23:31
anka g: ?
15 kwi 23:36
Bogdan:
1. Różnica sześcianów, np.: 2a3 − 8b2 =
2. Suma sześcianów, np.: 64a2 + 2b3 =
3. Sześcian różnicy: np.: (a2√2 − b 3√3)3 =
4. Sześcian sumy: np.: (a 3√5 + b2 3√7)3 =
16 kwi 09:00