matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie kwadratowe
jagoda:
ile jest x
2
− x = 0
nieskończenie wiele rozwiązań? jak zapisac wynik ?
3 kwi 16:35
Artur z miasta Neptuna:
x
2
− x = x(x−1) =0 ⇔ x=0 ⋁ x=1
3 kwi 16:35
Saizou :
x(x−1)=0 x=0 i x=1 x∊{0,1}
3 kwi 16:36