matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz logarytm
Wiola :):
log7 14 + log7 49 do potęgi 2
3 kwi 16:05
Artur z miasta Neptuna:
log
7
14 = log
7
(2*7) = log
7
2 + log
7
7 = log
7
2 + 1 log
7
49
2
= log
7
7
4
= 4log
7
7 = 4 więc: log
7
14 + log
7
49
2
= log
7
2 + 5
3 kwi 16:08