oblicz !! prosze sprawdzic czy dobrze ma zrobione
sin alfa : oblicz wartość pozostałych funkcji trygonometrycznych wiedząc ze αjest kątem ostrym i
sinα=13
sin2α = 19
sin2α = 1 − cos2α
19 = 1 − cos2α
cos2(alfa) = 89
cosα = sqrt89= 2*sqrt2 / 3 (2 pierwiastki z dwóch przez 3)
tgα sinα/ cosα
wstaw dany sin, obliczony cos i ci wyjdzie
a ctgα = 1 tgα
3 kwi 15:57
3 kwi 16:00
sin alfa : nie wiem od czego tu zrobić w tym zadaniu
BARRRRRRRDZZO PROSZĘ O POMOC
3 kwi 16:08
Artur z miasta Neptuna:
dostałeś link ... spójrz na ostatni (mój) wpis ... tam masz to rozpisane co tu robiłeś
3 kwi 16:10