matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz sin2x jeśli
Cyla:
sinx + cosx =
√
2
rozwiązanie: −podnosze obie strony do kwadratu sin
2
x + 2sinxcosx + cos
2
x = 2 sin
2
x + sin2x + 1 − sin
2
x = 2 sin2x + 1= 2 sin2x= 1 Proszę o sprawdzenie
3 kwi 15:22
Artur z miasta Neptuna:
dobrze
3 kwi 15:24