3 kwi 13:49
Artur z miasta Neptuna:
√1−sin2x = √cos2x = |cos x|
więc:
f(x) = 1 , gdy cos x > 0
f(x) = −1, gdy cos x < 0
f(x) nieokreślona dla cos x = 0
i rysujesz
3 kwi 13:51
Cyla: dzięki

umiałam przekształcić ale nie wiedziałam co dalej z tym zrobić
3 kwi 13:52
Skipper:
3 kwi 14:03
Artur z miasta Neptuna:
Skipper −−− niebieskie kropki mam nadzieję, że nie oznaczając f(x) = 0 tylko asymptoty

patrz dziedzina funkcji
3 kwi 14:11
Cyla:

x należy (−
32 π ; −
π2) (−
π2 ;
π2) (
π2 ;
32 π)
czy tak bedzie wygladal ten wykres
3 kwi 14:14
Cyla: aaaa... to jednak pierwsza mysl najlepsza
3 kwi 14:15
Skipper:
niebieskie kropki na osi to punkty π/2, π, 3/2π, i 2π ... tylko nie wiem dlaczego
na rysunku nie da się ich opisać
3 kwi 14:39
Cyla: też próbowałam opisac.. no niestety nie da sie
3 kwi 14:50
Artur z miasta Neptuna:

Panie i Panowie toć to ma być tak:
wspominane punkty NIE NALEŻĄ do dziedziny funkcji f(x)
3 kwi 14:52