matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
VOLUME.:
dla jakiego parametru m rozwiazaniem układu równań jest para liczb przeciwnych. Wyznacz tę pare.
⎧
mx+y=0
⎩
x−2y=6m
3 kwi 13:37
Artur z miasta Neptuna:
przeciwne to takie, że x + y = 0
... czyli: x=−y oraz x≠0 więc masz: m(−y) + y = 0 −y − 2y = 6m czyli: m=1 y=−2 x=2
3 kwi 13:39
VOLUME.:
no tak
ponownie dziękuje
3 kwi 13:41