matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomian W(x)=x^2 (x+1)+24 (x+1) można przedstawić w postaci
Max:
Wielomian W(x)=x
2
(x+1)+24 (x+1) można przedstawić w postaci : A W(x)=(x+5)
2
(x+1) B W(x)=25x
2
(x+1) C W(x)=(x
2
+25) (x+1) D W(x)=(x+5)(x−5)(x+1)
3 kwi 13:19
Artur z miasta Neptuna:
analogicznie jak w:
https://matematykaszkolna.pl/forum/137799.html
3 kwi 13:41