Równanie x^2-3x+4=0 A nie ma pierwiastków B ma pierwiastki x_1=-1 x_2=4 C m
Max: Równanie x2−3x+4=0
A nie ma pierwiastków
B ma pierwiastki x1=−1 x2=4
C ma pierwiastki x1=1 x2=−4
D ma jeden pierwiastek
3 kwi 13:02
Artur z miasta Neptuna:
x2−3x+4 = 0
liczysz Δ ... jeżeli:
Δ< 0 to brak miejsc zerowych (pierwiastków)
Δ=0 to jest jedno miejsce zerowe (pierwiastek)
Δ> 0 to są dwa miejsca zerowe (pierwiastki)
3 kwi 13:03
Monia: odp. A
ponieważ:
Δ=b2 − 4ac
Δ= (−3)2 − 4*1*4
Δ=9 − 16
Δ=−7
delta ujemna − brak rozwiązań
3 kwi 13:05
Max: Dzięki
3 kwi 13:16
ewa: równanie x2+4=0
a− nie ma pierwiastków jak to rozwiązać?
4 kwi 16:56
rafał: x2−3x−4
29 wrz 16:33
rafał: Kto pomoże rozłożyć na czynniki x−3x−4 i 2x2−5x4−3x3?
29 wrz 16:34
5-latek: 2x2−5x4−3x3=x2(2−5x2−3x) a 2−5x2−3x to juz potrafisz
a 1 przyklad to zapisz porzadnie co tam ma byc ?
29 wrz 16:40