działania na zbiorach
loczek: Dane są zbiory A=<−3 , 1) i B= (−2, 4> wyznacz zbiory A−B, AUB, A∩B, B−A
3 kwi 12:52
3 kwi 13:05
Bogdan:

A − B = <−3, −2>
A∪B = <−3, 4>
A∩B = (−2, 1)
B − A = <1, 4>
3 kwi 13:08
Domiś:

z rysunku jest do odczytania :
A−B= <−3,−2)
AuB=<−3,4>
B−A=<1,4>
3 kwi 13:10
Domiś: oj nie zauważyłam już odpowiedzi

ale przynajmniej wyniki te same
3 kwi 13:11
Domiś: oj nie zauważyłam już odpowiedzi

ale przynajmniej wyniki te same
3 kwi 13:11
loczek: dzięki wam za pomoc

a co do pierwszego posta to sprawdzałem ale nie byłem pewien czy nawiasy
nie zmienią jakoś wyniku.
3 kwi 13:19