Funkcja liniowa jest rosnąca dla?
Monia: Funkcja f(x)=(3m+9)x+5m−1 jest rosnąca dla:
A. m∊(−∞,−3)
B. m∊(3,∞) lub m∊(−3,∞) <nie umiem się dokładnie odczytać, ponieważ mam niewyraźnie zrobione
zdjęcie)
C. m∊(−∞,3)
D. m∊<3,+∞)
Obliczyłam tak:
3m+9 > 0
3m > −9 | : 3
m > −3
więc m∊(−3,∞) ?
3 kwi 12:36
Artur z miasta Neptuna:
jak najbardziej dobrze zrobiłaś
3 kwi 12:40
ktos5323: Dana jest funkcja f określona wzorem f(x)=(2m−3)x+5−m. Wyznacz liczbę m wiedząc, że miejsce
zerowe tej funkcji ma wartość cosα, gdzie α jest kątem ostrym takim, że tgα = 4/3
3 kwi 20:49
3 kwi 20:52