matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje
Monia:
Naszkicuj wykres funkcji f(x)=(2)
x
−3. Podaj jej miejsca zerowe.
3 kwi 12:29
Artur z miasta Neptuna:
potrafisz naszkicować 2
x
rysujesz y=2
x
... a następnie 'obniżasz' funkcję o 3
ściągawka:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=plot%7B2%5Ex%2C+2%5Ex-3%7D+from+-10+to+4
3 kwi 12:42
Artur z miasta Neptuna:
ta lepsza:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=plot%7B2%5Ex%2C+2%5Ex-3%7D+from+-10+to+3
3 kwi 12:43