wykres funkcji...
misq: Narysuj wykres funkcji :
y = −|x+3| +2x
2 kwi 22:01
MQ: Rozbij sobie na dwa przedziały:
x<−3, tam część pod | | ma znak ujemny, więc przepisujes ją bez | | z minusem
x>−3, tam część pod | | ma znak dodatni, więc przepisujes ją bez | | z plusem
2 kwi 22:05
misq: mogłbyś to rozpisać?
2 kwi 22:06
MQ: Oczywiście chodzi mi o minu czy plus zamiast | |, a nie o ten minus, który stoi przed | |
2 kwi 22:07
MQ: Jeżeli x+3<0, to |x+3|=−x−3
Jeżeli x+3≥<0, to |x+3|=x+3
2 kwi 22:08
misq: dzięki wielkie

!
2 kwi 22:14