matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
p
Eliza15:
n
2
+2
dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an=
wyraz a
n
+1 ma wzór?
3n+1
2 kwi 21:07
asdf:
(n + 1)
2
+ 2
a
n + 1
=
3(n + 1) + 1
2 kwi 21:07
Beti:
(n+1)
2
+2
a
n+1
=
= ... doprowadź do prostrzej postaci
3(n+1)+1
2 kwi 21:08