matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Błagam pomóżcie mi!
IvyDickens:
Oblicz sumę 56 początkowych wyrazów podanego ciągu arytmetycznego: −9,−4,1,5,10.....
2 kwi 21:06
Mila:
a
1
=−9 to nie jest ciąg arytmetyczny 5−1=4, 10−5 =5 musisz poprawić.
a
1
+a
56
S
56
=
*56
2
2 kwi 23:36