matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby rzeczywiste
prosze o pomoc :
oblicz (2 −3 pierwiastek z 3 ) (2− 3 pierwiastek z 3)
2 kwi 20:59
qwe:
(2−3
√
3
)(2−3
√
3
)=(2−3
√
3
)
2
=4−12
√
3
+27=31−12
√
3
2 kwi 21:04
prosze o pomoc :
dziekuje bardzo
2 kwi 21:06