matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo prosze o szczegóły
Anka:
POMOCY
1
Ciąg an jest określony wzorem an=
*(2−n)
n−1
Zatem a
4
=
−2
n
2 kwi 20:54
MQ:
1
a
4
=
*(2−4)
4−1
−2
4
2 kwi 20:59
kuba:
1
1
−8
*(−2)
3
=
* −8 =
=1
−8
−8
−8
2 kwi 21:02