matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
objetość stożka..
ola:
hej czy mogę proSic o pomoc? Oblicz pole całkowite i objętość stożka o tworzącej długości 13 cm i wysokości równej 5 cm
2 kwi 20:50
Czesław Klott:
r
2
+5
2
=13
2
V=1/3*pi*r
2
*h P=pi*r(r+l)
2 kwi 21:02