matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanka
asdf:
DLA KRZYCHA
! NIE TRZEBA ROBIĆ
PACZKA Z BOMBĄ
NIE ROZBROJONA
:
Zad. 10:
x
2
− 9
a)
x
3
−
3x
2
x
5
− 81x
b)
x
2
+ 9
Zad. 13:
1
1
c)
+
= 6
x
2x
4x − 12
f)5 −
= x
x
Zad. 8:
Wyznacz wartość funkcji trygonometrycznych kąta ostrego α, jeśli:
3
b) cos(90
o
− α) =
4
7
c) tg(90
o
− α) =
24
2 kwi 20:50
Przewiduje pokój:
ja zrobię
2 kwi 20:50
asdf:
Nie musisz
2 kwi 20:55
Przewiduje pokój:
ależ chce
2 kwi 20:55
asdf:
nie musisz nie musisz
2 kwi 20:57