matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
n
Eliza15:
1
Liczby log
3
9, 2log
2
8,−6log
27 są kolenymi wyrazami ciągu geometrycznego an. Iloraz q
3
tego ciągu jest równy A.−3 B−1 C.2 D.3
2 kwi 20:42
Beti:
2log
2
8
2*3
q =
=
=
3
log
3
9
2
odp. D
2 kwi 20:44