Czy ktoś możne sprawdzić mi 4 przykłady bardzo proszę :]
anka g: witam
Czy ktoś możne sprawdzić mi 4 przykłady bardzo proszę

link do zadań
http://www.vpx.pl/foto,zad10.html
15 kwi 21:13
Coma13: pierwszy jest dobrze i tylko pierwszy... robiłaś wszystkie 3 sama?
15 kwi 21:28
Coma13: zaraz to przepisze i rozwiąże...
15 kwi 21:30
Coma13: 2) (1/3x3 + ab)2 = 1/9x6 + 2/3x3ab + a2b2 Anka G.. wiesz o co chodzi ?
15 kwi 21:33
Coma13: (2√5 − 3)2 = 4*5 −3*2√5*2 + 9
15 kwi 21:36
Coma13: a 3 nie pisze jak sobie poszłaś,,, z resztą zrobisz sama
(a − b)2 = a2 − 2ab + b2
15 kwi 21:37
anka g: kurcze wszystko zle
15 kwi 21:45
Coma13: spokojnie będzie dobrze...tylko musisz spokojnie podstawiać..najpierw musisz zawsze
zauważyć znak przed iczbą
15 kwi 21:47
Coma13: (1/4a3 − 1/2a2)2 = ?
15 kwi 21:49
anka g: wszystko jest dobrze

! tylko ten a
2 b
2
15 kwi 21:51
anka g: jesli jest np 2 1/8a
5 to 2 powinno byc po za nawiasem

sorry za błąd
15 kwi 21:53
anka g: i dziękuję
15 kwi 21:53
anka g: za pomoc
15 kwi 21:54
Coma13: tzn nie wiem co jest dobrze....mogłabyś zrobić ten ostatni przykład
15 kwi 21:56
anka g: 1/8a − 1/4a + 1/4a4
15 kwi 21:57
anka g: 1/4a5
15 kwi 21:58
anka g: dobrze ?
15 kwi 22:00
Coma13: oczywiście że nie...jeszcze raz podstaw do wzoru
15 kwi 22:08
Coma13: Anka teraz na poważnie..masz wzór,,,(a − b)2 = a2 − 2ab + b2
napisz mi tutaj
a=........
b=........
15 kwi 22:17
anka g: a=1/16a5
b=1/4a4
15 kwi 22:25
anka g: dobrze ?
15 kwi 22:25
Coma13: (1/4)2 = 1/16 ale (a3)2 = a6 bo 2*3=6
15 kwi 22:28
Coma13: b2 = 1/4a4
15 kwi 22:30
anka g: no ok cos jeszcze jest zle ? z moich przykładów ?
15 kwi 22:30
Coma13: to jaka będzie ostateczna odpowiedź w 4 przykładzie
15 kwi 22:32
anka g: a=1/16a6
15 kwi 22:35
Coma13: (1/4a3 − 1/2a2)2 = ...................... jak dla mnie to jest Twój 4 przykład
15 kwi 22:36
anka g: : a=1/16a6
b=1/4a4
15 kwi 22:39
anka g: dobrze ?
15 kwi 22:40
Coma13: widzę że nie wiesz co masz robic....
więc przykład prostszy (x+3) = x2 + 6x + 9
zrób analogicznie
15 kwi 22:41
anka g: 1/16a6 + 1/4 + 1/4a4
15 kwi 22:42
anka g: 1/16a6 + 1/45 + 1/4a4
15 kwi 22:42
anka g: ?
15 kwi 22:43
Coma13: 1/16a
6 − 1/4a
5 + 1/4a
4 tak powinno być masz wzór z resztą a nie umiesz podstawić
15 kwi 22:44
anka g: ok cos jeszcze jest zle
15 kwi 22:45
Coma13: środkowy wyraz to jest −2ab
15 kwi 22:46
Coma13: środkowy wyraz to jest −2ab
15 kwi 22:46
anka g: tak wiem powinnam dawać 2( )
15 kwi 22:46
anka g: cos jeszcze zle ?
15 kwi 22:47
Coma13: nic więcej nie jestem w stanie pomóc...masz wzory musisz do nich podstawiać...kwestia
uważnego przepisywania
15 kwi 22:49
anka g: a może ktoś mi dać po 1 przykładzie na kwadrat szescianu / roznice , roznice sumy i sume
szescianu ?
z pierwiastkami etc
15 kwi 23:03
Zenek: 2+5=
6:3=
2*20=
Proszę
15 kwi 23:05
anka g: dziękuję

a coś na poważnie ?
15 kwi 23:06
anka g: kurcze chciałabym je szybko zrobić i dać komuś do sprawdzenia
15 kwi 23:13