matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc .
asia:
rozwiąż : 7x − 2 3−2x 1 przez − przez = przez −2 3 4 6x 3(2−x) −2 ( 5−4x) = 4( 5x−11) −3 (2x −7) Proszę o pomoc .
2 kwi 20:33
firek:
6−3x−10+8x=20x−44−6x+21 5x−4=14x+23 −9x=27 / (−9) x= −3
3 kwi 12:30