matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
patii02:
dany jest ciag geometryczny a
n
ktorego iloraz jest rowny 6 oraz a
1
*a
2
*a
3
=64 oblicz a
1
2 kwi 19:54
kamil:
a1*a1*6*a1*2*6=64
2 kwi 19:58
Czesław Klott:
a1=a1 a2=a1*6 a3=a2*6=a1*6
2
a1*a2*a3=a1*a1*6*a1*6
2
=a1
3
*6
3
=64
2 kwi 20:07