matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
end
end:
Dla jakich wartości a i b wykres funkcji f(x)=ba
x
przechodzi przez punkty (1,6) , (2;24)?
2
Mi wyszło że a=4, b=
3
Czy dobrze
2 kwi 19:52
Krzysiek:
3
b=
2
2 kwi 19:56
end:
A tak faktycznie już wiem gdzie zrobiłam błąd. Dzięki.
2 kwi 19:58