matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
ada:
Wyznacz przedział , w którym: a) f(x) = 3x
2
jest rosnąca b) f(x) = −1/2x
2
jest malejąca c) f(x) = −4x
2
przyjmuje wartości niedodatnie.
2 kwi 19:51
m.:
a) x∊<0,
∞
+) b) x∊(−
∞
,0> c) x∊(−
∞
,0>
2 kwi 19:56