matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz.
Ruda:
Przedstaw wyrażenie w postaci logarytmu pewnej liczby. 2log
3
x + log
3
y +1
2 kwi 19:11
Beti:
= log
3
x
2
+ log
3
y + log
3
3 = log
3
(x
2
*y*3) = log
3
3x
2
y
2 kwi 19:13
Alkain:
log
3
3x
2
y
2 kwi 19:14