Oblicz wartość wyrażenia
STALKER: | | sinα−cosα | |
Wiedząc, że tgα=5 i α jest kątem ostrym, oblicz wartość wyrażenia |
| |
| | sinα+cosα | |
2 kwi 19:10
STALKER: Głównie mi chodzi o wynik bo mi wychodzi taki dziwny. z góry dzięki
2 kwi 19:11
3 kwi 23:08
Eta:
| | | | tgα−1 | | 5−1 | |
W= |
| = |
| = |
| =... |
| | | | tgα+1 | | 5+1 | |
3 kwi 23:43
pigor: ... np.
| sinα−cosα | | cosα(tgα−1) | | tgα−1 | | 5−1 | |
| = |
| = |
| = |
| =46=23 |
| sinα+cosα | | cosα(tgα+1) | | tgα+1 | | 5+1 | |
3 kwi 23:47
Mila: Ja robię, tak jak Eta.
3 kwi 23:50