matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wymierna
Darek:
x − 1
3
* { 4 }{ x
2
− x } = ja zrobiłem tak ale raczej na pewno źleu
u{ x − 1 }{ 3 } *
4
x(x−1)
(skróciłem x−1) =
4
3x
2 kwi 18:59
Darek:
Przepraszam źle użyłem znaków
x − 1
3
*
4
x
2
− x
= o taki przykład mi chodzi
2 kwi 19:02