matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby 7,2x-8,13 -ciąg arytmetyczny. Oblicz x. prosze o dokładne podanie rozwiaz
Kasia:
Liczby 7,2x−8,13 −ciąg arytmetyczny. Oblicz x. prosze o dokładne podanie rozwiazania
2 kwi 18:46
Sławek.:
2x−8 = 13+7/2 4x=36 x=9
2 kwi 18:51