matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
quaver:
Uprośc wyrażenie: ctg
2
+1
2 kwi 18:10
ow:
tu brakuje argumentu funkcja ctg i to jest kąt. ctg
2
+ 1 = (cos
2
x ) /(sin
2
x ) + 1= (cos
2
x + sin
2
x)/ (sin
2
x) = 1/ sin
2
x
2 kwi 19:23