pomocy
Pomocy: tgα − ctgα Wiedzac ze sinα =13 i α jest katem ostrym
proszę o rozwiązanie krok po kroku aby zrozumieć
2 kwi 18:02
2 kwi 18:05
Pomocy: Dzięki
2 kwi 18:06
Pomocy: Czesław Klott: tgα=(1/3)/(2√2/3)=1/3*3/2√2=1/2√2*p{2]/√2=√2/4
ctgα=4/√2*√2/√2=2√2
2 kwi 18:07
Pomocy: jak to zapisać ?
2 kwi 18:07
Czesław Klott: √2/4 − 2√2=[√2 − 8*√2]/4= −7*√2/4
2 kwi 18:12
Pomocy: a możesz mi wytłumaczyć dlaczego tak ma być ? skąd to się wzięło √2 −8*√2 = −7 razy √2/4
2 kwi 18:16
Pomocy: (1/3)/(2√2/3)=1/3*3/2√2=1/2√2*p{2]/√2=√2/4
ctgα=4/√2*√2/√2=2√2 nie rozumiem o co tu chodzi
2 kwi 18:22
Pomocy: Czesław
2 kwi 18:28
Czesław Klott: 1/√a=1/√a * 1=1/√a * √a/√a= √a/[√a*√a]=√a/a
2 kwi 18:29
Pomocy: o nie
2 kwi 18:32
Pomocy: ja myślałam , ze nie jest tak złe z matma u mnie ....
ale teraz się zastanawiam bo wg tego nie rozumiem
2 kwi 18:33
Czesław Klott: √2/4 − 2*√2= √2/4 − [4*2*√2]/4=[√2−8√2]/4=(−7*√2)/4
2 kwi 18:35
Pomocy: tgα=(1/3)/(2√2/3)=1/3*3/2√2=1/2√2*p{2]/√2=√2/4
ctgα=4/√2*√2/√2=2√2 tego nie rozumiem zapisu
2 kwi 18:37
Czesław Klott: Przypomnij sobie usuwanie niewymierności w mianowniku
2 kwi 18:37
Pomocy: juz wiem ale tu namotales troche co ? t
gα=(1/3)/(2√2/3)=1/3*3/2√2=1/2√2*p{2]/√2=√2/4
2 kwi 18:51
Pomocy: superrr
2 kwi 18:58
Pomocy: ctgα=4/√2*√2/√2=2√2 a dlaczego tu jest 4
2 kwi 18:58