Obliczanie x w logarytmach
kostek: Witam

Potrzebuję pomocy w zrozumieniu logarytmów, albo chociaż pokazanie skąd co się wzięło.
Mam takie zadanie:
log
3/5 125/27=x
(3/5 to ułamek, tak samo 125/27)
i nie wiem, co mam zrobić z x. Pozdrawiam!
2 kwi 17:45
help: (35)x=12527
(35)x=(35)−3
x=−3
2 kwi 17:56
help: (35)x=12527
(35)x=(35)−3
x=−3
2 kwi 17:56
help: (35)x=12527
(35)x=(35)−3
x=−3
2 kwi 17:57
help: sorry, aż trzy razy mi się niechcący dodało..
2 kwi 17:57
Paula: log3/5 125/27 = x czyli {3/5}x=125/27
{3/5}x={3/5}−3
x=3
2 kwi 18:07