matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Kasdfg:
Wyznacz NWW i NWD (186,174)
2 kwi 17:16
M:
9 lut 09:49
Pick:
186 = 2*3*31, 174 = 2*3*29, NWD(186, 174) = 6, NWW(186, 174) = 6*29*31 = 5394
9 lut 13:06
NN:
NWD(186 , 174)=
6
NWW(186, 174)= 6*31*29=5394
9 lut 13:22