Poprawnosc
kaz: 2549(1−756)=2549−(75)5 Czy to jest poprawne?
2 kwi 17:05
kaz: dlaczego to takie małe?
2 kwi 17:07
asdf: zamiast U piszesz u przed {{{{{{{, popraw
2 kwi 17:11
kaz: | 25 | | 7 | | 2 | | 7 | |
| (1− |
| 6)= |
| − |
| 5 |
| 49 | | 5 | | 7 | | 5 | |
5 i 6 po ułamkach to są potęgi
2 kwi 17:15
kaz: | | 7 | | 25 | | 7 | |
U{25}{49(1− |
| 6)= |
| − |
| 5 |
| | 5 | | 49 | | 5 | |
2 kwi 17:16
2 kwi 17:19
kaz: potega stoi tylko przy 7/5
2 kwi 17:20
2 kwi 17:21
kaz: tak
2 kwi 17:23
asdf:
| 25 | | 7 | | 25 | | 25 | | 7 | |
| (1 − |
| 6) = |
| − ( |
| * |
| 6) = |
| 49 | | 5 | | 49 | | 49 | | 5 | |
| 25 | | 7 | | 7 | | 25 | |
| − ( |
| −2 * |
| 6) = |
| − 754 |
| 49 | | 5 | | 5 | | 49 | |
| | 7 | |
Tam masz w małym |
| , żeby było dobrze widać, że 4 to potęga |
| | 5 | |
2 kwi 17:30