Wyznacz dziedzine funkcji
Iza:
... wyznacz dziedzine, uprość jej wzór i naszkicuj wykres
2 kwi 16:57
Aleksio: D:x≠−2
2 kwi 17:00
asdf: | | 2x + 4 | | 2(x + 2) | |
f(x) = |
| = |
| = 2 |
| | x + 2 | | x + 2 | |
mianownik ≠ 0
D = R \ {−2}
2 kwi 17:01
Iza: i tyle wystarczy napisać? nie trzeba nic liczyć?
2 kwi 17:03
asdf: no jak chcesz to sobie to narysuj

ale przeczytaj treść zadania
2 kwi 17:03
Krystian: D: x∊R / {−2}
| 2x+4 | | 2(x+2) | |
| = |
| = + 2 −−− wzór uproszczony wystarczy narysować |
| x+2 | | x+2 | |
narysuj y = 2
2 kwi 17:05
Iza: jaka ta matematyka jest prosta

!

tylko my jestesmy głąbami
2 kwi 17:05