matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
smog:
drabine ustawiono pod kątem 40 stopni do sciany budynku w odległosci 1.5 metra oblicz z dokładnościa do 0.1 metra długośc drabiny
2 kwi 16:39
asdf:
x = dł. drabiny
1,5
cos40
o
=
x
1,5
0,7660 =
|| * x
x
..............
2 kwi 16:43