matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!!!
oil:
sprawdź czy dla kąta ostrego alfa zachodzi równość a) cosU{2}alfa + ctgU{2}alfasin{2}alfa=1
1+cos alfa
sin alfa
b)
=
sin alfa
1−cos alfa
1−tg alfa
ctgalfa−1
c)
=
1+ tg alfa
ctgalfa+1
2 kwi 16:36
oil:
w a) cos
2
alfa+ ctg
2
alfasin
2
alfa=1 miało być tak
2 kwi 16:39