Nie ogarniam :(
śnieżynka: 1 .Dany jest okrąg o środku O i promieniu r1 oraz okrąg o środku S i promieniu r2 . Określ
wzajemne położenia tych okręgów.
a) [OS] = 1 , r1 =5 , r2 = 6
b) [OS] = √2 , r1 = 1 , r2 = 0,4
c) [OS} = 3 , r1 = √2 , r2 = √3
2. Środki trzech okręgów parami stycznych zewnętrznie są wierzchołkami trójkąta o bokach a , b
, c . Oblicz promienie tych okręgów .
a) a = 5 , b = 6 , c = 7
2 kwi 16:34
śnieżynka: Czy ktoś umie rozwiązać to zadanie ?
1 .Dany jest okrąg o środku O i promieniu r1 oraz okrąg o środku S i promieniu r2 . Określ
wzajemne położenia tych okręgów.
a) [OS] = 1 , r1 =5 , r2 = 6
b) [OS] = √2 , r1 = 1 , r2 = 0,4
c) [OS} = 3 , r1 = √2 , r2 = √3
2. Środki trzech okręgów parami stycznych zewnętrznie są wierzchołkami trójkąta o bokach a , b
, c . Oblicz promienie tych okręgów .
a) a = 5 , b = 6 , c = 7
2 kwi 16:49