f. wymierna parametr
mitsu: rozwiaz rownanie z parametrem a ( a ∊R)
| x2+1 | | 1 | | x | |
| + |
| = |
|
|
| a2x−2a | | ax−2 | | a | |
zaczęłam tak :
a
2x−2a= a(ax−2)
| | 2 | |
czyli ze a≠0 i ax≠2 ⇒ x≠ |
|
|
| | a | |
| x2+1 | | 1 | | x | |
| + |
| = |
| | | * a(a2x−2a)(ax−2)
|
| a2x−2a | | ax−2 | | a | |
(ax−2)(x
2+1)a + a(a
2x−2a) = x(a
2x−2a)(ax−2)
2 kwi 15:24
mitsu: i mi z tego jakas tragedia wychodzi .. nic sie nie skraca , itd..

poległam juz przy :
x(a
3 − 2a
2 + 4a + ax − 2a
2x − a
3x
2) = 2a
2 − a
raczej źle mi to wychodzi ,
2 kwi 15:36
mitsu: moze mnie ktos naprowadzic?
2 kwi 17:27
mitsu: dobrze chociaz zaczelam

2 kwi 18:19
mitsu: spojrzy ktos


czy to jest ok?
2 kwi 18:51
lemuur: tez mam z tym problem

rozszerzony Pazdro
2 kwi 19:14