geometria analityczna
Monika: Odcinek AC jest przekątną kwadratu ABCD. Oblicz pole i obwód tego kwadratu jeśli wiadomo
że A= (−5, −1) i C= (1, 5).
15 kwi 19:49
Eta:
oblicz długość IACI
IACI= d = a
√2 i oblicz "a"
P= a
2 Ob= 4a i po bólu
15 kwi 20:07
Monika: a ,,a'' jak obliczyć?
15 kwi 20:23
Eta:
Prosto

IACI =
√ (1 +5)2 +(5 +1)2
IACI =
√ 36 +36
IACI=
√36*2
IACI= 6
√2
więc d= a
√2 => 6
√2= a
√2 => a = 6
dalej już chyba policzysz sama P i Ob
15 kwi 20:28
Monika: wyszło

dziękuję
15 kwi 20:39
Eta: OK
15 kwi 20:40