F
D: | | x5 | | 1 | |
Oblicz dlugosc krzywej y= |
| + |
| |
| | 10 | | 6x3 | |
2 kwi 12:58
Artur z miasta Neptuna:
jaki jest wzór na obliczanie długości krzywej (podpowiadam, że chodzi o rozwiązanie
odpowiedniej całki

)
2 kwi 13:02
D: Wiem jaki jest nie umiem jej rozwiazac
2 kwi 14:33
D: 0≤x≤1
2 kwi 14:45
2 kwi 14:50
Artur z miasta Neptuna:
przecież dla x=0 funkcja y(x) nie jest określona
2 kwi 14:55
D: chodzi o całke a nie granice moze zle przepisane
2 kwi 14:56
Krzysiek:
| | 1 | | 1 | |
(y')2 = |
| (x8 −2 + |
| ) |
| | 4 | | x8 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
1+(y')2 = |
| (x8 +2 + |
| )= |
| (x4 + |
| )2 |
| | 4 | | x8 | | 4 | | x4 | |
2 kwi 14:59
D: dzieki!
2 kwi 15:01
Czesław Klott: L =∫ od a do b p{1+[f'(x)]2 dx
2 kwi 15:04
Czesław Klott: L =∫ od a do b √1+[f'(x)]2 dx
Zapomniałem zamknąć nawiasu
2 kwi 15:05
D: | | x4−x−4 | |
gdzie mam blad ?jakw yszlo mi √1+ |
| 2 |
| | x | |
2 kwi 15:12
D: a potem z tego to co na gorze
2 kwi 15:12
Czesław Klott: (u+v)'=u'+v'
y'=(x5/10)' + [1/(6*x3)]'
2 kwi 15:18
D: to mi wyszlo
2 kwi 15:22